• Ελ.Βενιζέλου και 25ης Μαρτίου 27, Νέα Σμύρνη
  • 210 93 10 471
  • markoutsaki@yahoo.com
logo
  • Νίνα Μαρκουτσάκη
    Γαστρεντερολόγος - Ηπατολόγος, εξειδίκευση στην ογκολογία πεπτικού,
    Diplôme Inter Universitaire (DIU) de Cancérologie Digestive – Ile-de- France

    • 04 ΙΟΎΝ 15
    • 0
    Σπαστικη κολιτιδα, η αλλιως, συνδρομο ευερεθιστου εντερου.

    Σπαστικη κολιτιδα, η αλλιως, συνδρομο ευερεθιστου εντερου.

    Η σπαστική κολίτιδα (σύνδρομο ευερεθίστου εντέρου) είναι ίσως η πιο συχνή πάθηση του πεπτικού συστήματος στη Δυτική κοινωνία, καθώς παρουσιάζεται τουλάχιστον στο 1/3 του γενικού πληθυσμού.

    • 03 ΙΟΎΝ 15
    • 0
    Καρκινος παχεος εντερου. Κι ομως, προλαμβανεται!

    Καρκινος παχεος εντερου. Κι ομως, προλαμβανεται!

    Ο καρκίνος του παχέος εντέρου, ή αλλιώς κολο-ορθικός καρκίνος, αναπτύσσεται μετά από ανεξέλεγκτη ανάπτυξη κυττάρων στην περιοχή αυτή. Εδώ συμπεριλαμβάνεται και ο καρκίνος του ορθού, ο καρκίνος, δηλαδή, των τελευταίων εκατοστών του παχέος εντέρου.

    • 05 ΙΟΎΛ 15
    • 0
    Δυσκοιλιότητα

    Δυσκοιλιότητα

    Η δυσκοιλιότητα αποτελεί σύνηθες σύμπτωμα και από τις συχνότερες αιτίες προσέλευσης στον ιατρό. Η συχνότητά της στον γενικό πληθυσμό ποικίλει από 2 έως 20%. Αφορά τη μείωση της συχνότητας των κενώσεων ή τη δυσχερή αποβολή κοπράνων σκληρής σύστασης. Τα διαγνωστικά κριτήρια, τα οποία έχουν θεσπιστεί είναι τα κριτήρια Ρώμης: «Ο πάσχων θα πρέπει να εμφανίζει

    • 06 ΙΟΎΝ 15
    • 0
    Γαστροοισοφαγικη Παλινδρομικη Νοσος (ΓΟΠΝ)

    Γαστροοισοφαγικη Παλινδρομικη Νοσος (ΓΟΠΝ)

    Η Γαστροοισοφαγική Παλινδρομική νόσος (ΓΟΠΝ) είναι ίσως, η πιο κοινή και η πιο δαπανηρή νόσος του πεπτικού. Αποτελεί μια χρόνια διαταραχή, αποτέλεσμα της παλινδρόμησης γαστροδωδεκακτυλικού περιεχομένου στον οισοφάγο.

    • 03 ΙΟΎΝ 14
    • 0
    NCGS: Ευαισθησια στη γλουτενη η οποια δεν σχετιζεται με κοιλιοκακη

    NCGS: Ευαισθησια στη γλουτενη η οποια δεν σχετιζεται με κοιλιοκακη

    Η ευαισθησία στη γλουτένη, η οποία δε σχετίζεται με κοιλιοκάκη (Non-celiac gluten sensitivity, NCGS), είναι ένα σύμπλεγμα αλλαγών, που διαδραματίζονται μετά την κατανάλωση σιταριού, το οποίο αποτελεί πηγή γλουτένης